Categorieën
Update Netwerk Werkgeluk

Samen werken aan werkgeluk: sneller, leuker, verder

Midden in de start van de eerste lockdown startte Netwerk Werkgeluk. En enkele minuten nadat de mogelijkheid om je aan te melden open was, kwam de eerste aanmelding. En nog een. En nog een. Het is niet meer opgehouden.

Omring je met anderen

obstakels overwinnen

‘Ik wil nu écht beginnen met werkgeluk in onze organisatie maar ik kan niemand vinden die hier al mee bezig is. In ons bedrijf ben ik echt de enige die hier wat vanaf weet. Ik heb net een opleiding in werkgeluk afgerond, maar nu moet ik mijn kennis gaan omzetten naar echte acties. Dat vind ik wel spannend. Hoe pak ik dit handig aan? Wie moet ik meekrijgen en hoe? Waar vind ik voorbeelden van hoe anderen dit al eerder gedaan hebben? Daarom ben ik blij dat ik me heb aangesloten bij dit Netwerk. Twee vliegen in één klap: ik vergroot mijn kennis én ik kan samen met anderen bedenken hoe ik werkgeluk in onze organisatie handen en voeten ga geven.’ Dat zegt één van de nieuwe leden van Netwerk Werkgeluk. Logische vragen en om antwoorden te vinden is het nodig dat je je omringt met anderen die hier ook mee bezig zijn. Samen met gelijkgestemden kun je sneller tot actie komen en effectief zijn in je werk.

Up to date kennis

‘Mooie gesprekken’, ‘verbindend’, ‘superveel geleerd weer’. Dat soort reacties komen er op de meetups en masterminds van het Netwerk. Waarom? Om dat we steeds vooraan staan. Onderzoekers delen de nieuwste kennis uit onderzoek naar werkgeluk met ons. Actueler kan het dus niet. Komt er een nieuw boek uit over werkgeluk? Dan vinden we het gaaf als we de auteurs kunnen spreken. Zo hebben we bijvoorbeeld Onno Hamburger al bevraagd. Hij is één van de redacteuren en initiatiefnemers van het Handboek Werkgeluk. Ook Fennande van der Meulen mochten we bevragen over haar nieuwe boek Het Happy Office Manifest.

Deskundigen op gebied van amplitie, liefde en werk, gebouwen en werkgeluk, kernwaarden en werkgeluk en nog veel meer deelden kennis. Soms omdat zij lid zijn van het Netwerk en op die manier delen hoe zij met deze thema’s in hun werk omgaan, soms omdat zij auteur zijn van een recent uitgekomen boek of onderzoek gedaan hebben. Al die kennis vertalen we samen naar het nut in de praktijk. Zo blijven we leren en komen we verder.

Koploper

Samen kom je verder

Ook ontstaan er steeds verrassende extra’s. Zo was er bijvoorbeeld vertraging bij het uitbrengen van het Handboek Werkgeluk. De uitgever vond dat zo vervelend voor de leden van het Netwerk, dat zij – nog voordat het boek op papier beschikbaar was – alvast de digitale versie kregen. En de Vlaamse organisatoren van het slotevent van de Week van het Werkgeluk nodigden de leden van Netwerk Werkgeluk uit om kostenloos deel te nemen aan het online slotevent van de Week van het Werkgeluk, met geweldige sprekers. Op deze manier blijft je kennis niet alleen actueel, maar loop je echt voorop.

Samen sparren

Je hoeft het pad van bouwen aan werkgeluk dus niet alleen te lopen. Je kunt je omringen met anderen die een vergelijkbare opdracht hebben. Door samen te sparren, zie je soms ineens wat eigenlijk heel logisch is: ‘Ik had het zelf kunnen bedenken, maar in mijn eentje was ik daar nooit opgekomen!’ En zie je nieuwe mogelijkheden: ‘Wat gaaf dat jullie dat zo doen, ik ga kijken of ik dat ook voor elkaar kan krijgen.’

Samen oogsten

oogsten

Netwerk Werkgeluk is bedoeld om je het gevoel te geven dat je thuiskomt. Dit is de plek waar je veilig kunt sparren, je worstelingen en je successen kunt delen. Door het samen te doen, kunnen gewone mensen uitzonderlijke prestaties leveren. En samen bouwen we een gemeenschap met als doel: meer werkgeluk. Samen zaaien, samen oogsten. Nuttig. En nog leuk om te doen ook.

Meer lezen over werkgeluk?

Netwerk Werkgeluk verbindt en versterkt professionals in werkgeluk. Daarom publiceert het Netwerk regelmatig nieuwe artikelen over actuele ontwikkelingen in werkgeluk, inspiratie, praktijkverhalen en Netwerk Werkgeluk.