Categorieën
Update Netwerk Werkgeluk

Gluren bij de buren, dat mag bij Netwerk Werkgeluk

Gluren bij de buren, heerlijk is dat. En dat mag bij Netwerk Werkgeluk. Want als je werkt aan werkgeluk, dan helpt het je om onderdeel te zijn van een community van mensen die aan hetzelfde werken, tegen dezelfde zaken aanlopen en dezelfde kennis zoeken. En die bereid zijn om hun ervaring met je te delen.

Inspiratie

gluren

Werkgeluk, dat is het mooiste waar je aan kunt werken. Gelukkig kun je daar meer en meer informatie over vinden. Boeken, trainingen, gratis webinars: er is bijna meer keuze dan je aankunt. Theorie is maar theorie. Het gaat pas leven zodra je de vertaling in een praktijkvoorbeeld terug ziet. Zodat jij ook de kansen en mogelijkheden gaat zien om in jouw eigen praktijk met werkgeluk aan de slag te gaan. En zodat je effectiever en beter wordt in waar jij blij van wordt: werken aan werkgeluk.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende inspiratie hebt, delen leden van Netwerk Werkgeluk hun praktijkvoorbeelden met elkaar. Een soort gluren bij de buren, maar dan legaal dus.

Soms doen leden dat om input op te halen om verder te kunnen, soms omdat ze het mooi vinden om te delen wat ze tot nu toe voor elkaar hebben gekregen. Zo trek je samen op en inspireer je elkaar.

gluren

In de afgelopen tijd keken we bijvoorbeeld mee met het praktijkvoorbeeld van de gemeente Den Haag. Een grote organisatie met een complexe dynamiek, waarin goed werkgeverschap en werkgeluk steeds steviger neergezet worden. Tijdens de komende meetup van 24 juni kijken we mee met het West-Friese zaadveredelingsbedrijf Incotec: hoe is het werken aan werkgeluk daar gestart en hoe ver zijn zij nu?

Meer casussen rondom werkgeluk en goed werkgeverschap zijn voor dit najaar in voorbereiding. Fijn dat we die als leden onder elkaar kunnen delen en bespreken: als je deelt, leer je er net zoveel van als wanneer je het voorbeeld van een ander van buiten af bekijkt.

Informatie

Naast inspiratie is informatie essentieel om goed aan de slag te kunnen met werkgeluk. Want inspiratie is heel motiverend, maar informatie zorgt ervoor dat je de juiste richting, de juiste toon en de juiste interventies kiest.

Daarvoor zit je bij Netwerk Werkgeluk op de eerste rang. Zo bespraken we onder andere met Onno Hamburger (Handboek Werkgeluk), Fennande van der Meulen (Het Happy Office Manifest) en Yrenee Koen en Seline van Keulen(Werken aan Amplitie).

Naast auteurs die de meest recente boeken over werkgeluk toelichten in onze bijeenkomsten, ontvangen we ook onderzoekers, trainers en andere deskundigen. Zo konden we kort geleden tijdens een mastermind leren van Chantalle Weemaes over hoe werkgeluk en verbinding achter de schermen van biochemie en brein nou eigenlijk werken en hoe we daar in een organisatie goed op inspelen.

Tijdens de eerstvolgende meetup van 24 juni ontvangen we Matthijs Steeneveld, auteur, trainer en positief organisatiepsycholoog. Matthijs traint en schrijft onder andere over het inzetten van sterke kanten op het werk en waarderend onderzoeken. Met dat laatste gaan we aan de slag tijdens deze meetup. Zo kunnen we meteen ervaren wat dat voor onze eigen praktijk betekent, vertalen naar hoe we dat in onze eigen organisatie kunnen toepassen.

En in het najaar gaan we gewoon door met kennis opbouwen. Dr. Jacky van de Goor promoveerde kort geleden op de vraag ‘Als je één herinnering mag meenemen naar het hiernamaals, welke zou dat dan zijn?’ Haar onderzoek trok onder andere de aandacht van Psychologie Magazine, NPO en Psychology Today. Jacky is organisatiecoach, onderzoeker en auteur en neemt ons tijdens de mastermind van 7 september mee in het belang van zingeving en wat dit in de praktijk van werkgeluk betekent. En op 12 november delen Annemieke Mintjes, Martha Buning en Matthijs Steeneveld de fijne kneepjes van hybride bijeenkomsten en werkgeluk naar aanleiding van hun rond die tijd te publiceren boek ‘Hybride bijeenkomsten, praktische gids voor effectief en sprankelend samenwerken’ tijdens onze mastermind.

Gereedschapskist

Gereedschapskist

Bij de bijeenkomsten van het Netwerk leer je samen en leer je mensen kennen die met hetzelfde bezig zijn als jij. Bevlogen, enthousiaste mensen. Die net als jij heel veel energie krijgen van bouwen aan werkgeluk. Zo ga jij met een gevulde gereedschapskist, meer energie en bevlogenheid weer in je eigen organisatie aan de slag. Omdat je meer weet, je kennis up to date en opgefrist is en omdat je weet dat er altijd mensen zijn om mee te sparren.

Meer lezen over werkgeluk?

Netwerk Werkgeluk verbindt en versterkt professionals in werkgeluk. Daarom publiceert het Netwerk regelmatig nieuwe artikelen over actuele ontwikkelingen in werkgeluk, inspiratie, praktijkverhalen en Netwerk Werkgeluk.