Categorieën
Update Netwerk Werkgeluk

Lessen uit 1e meetup Netwerk Werkgeluk

Zo, de kop is eraf. De eerste meetup van Netwerk Werkgeluk is geweest, de eerste leden hebben kennis met elkaar gemaakt. De eerste bondjes zijn gesmeed, we hebben gedeeld en gelachen. We zijn bijgepraat over de actuele ontwikkelingen in werkgeluk en we hebben elkaar leren kennen in een prettige sfeer. ‘Leuk’, ‘nuttig’, ‘verbindend’, dat waren enkele reacties achteraf. En alle leden zijn de trotse bezitters van een exclusief Netwerk Werkgeluk-notitieboek om te vullen met wat zij wijzer worden van het Netwerk.

Netwerk Werkgeluk wil professionals die actief zijn op gebied van werkgeluk verbinden en versterken. Welke lessen kunnen we trekken uit deze eerste meetup?

Actuele ontwikkelingen in werkgeluk

Robin van der Meulen van 2DAYSMOOD praatte ons bij over de resultaten van ruim 40.000 enquêtes van de afgelopen maanden naar stemming van medewerkers. Zij onderzocht wat de effecten op werkgeluk zijn van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus van de laatste maanden. Want dat dit veel met mensen doet, dat is duidelijk. Maar wat precies? Hoe ontwikkelen de positieve en negatieve stemmingen van medewerkers zich? De leden van het Netwerk zijn hierover bijgepraat.

Interventies kiezen

Kort gezegd zijn er van uit het onderzoek dat Robin van der Meulen presenteerde drie adviezen te geven over welke interventies nu bijdragen aan werkgeluk en aan de organisatie. Ten eerste: in een organisatie die laat zien dat zij geïnteresseerd zijn in het welzijn van medewerkers, ervaren medewerkers meer onderlinge steun. Ten tweede: laten zien dat je medewerkers vertrouwt, is cruciaal voor optimisme bij medewerkers over hun positie in die organisatie. En ten derde: als medewerkers zich meer verbonden voelen met mensen om zich heen – collega’s, vrienden, familie – dan kunnen zij beter omgaan met stress.

Sparren

Fijn dat we samen konden brainstormen over welke interventies nu zouden passen en dat Robin ons daarin vanuit haar expertise ook kon adviseren. Mooi om ook te zien dat leden elkaar vinden in doelen en ambities en intussen met elkaar in contact zijn. Juist door te delen, helpen we elkaar verder.

Maestro, muziek!

En ja, wat is een feestelijke eerste bijeenkomst zonder muziek?

Paulien Knol, de Gelukkige Docent, heeft als ex-docent met grote interesse in werkgeluk een theaterprogramma over werkgeluk in het onderwijs gemaakt. ‘Hier wordt je supervrolijk van!’, zei een deelnemer. Fijn dat zij haar werk online met ons kon delen.

En, wat vonden we ervan?

Uit de muzikale wrap-up van Paulien bleek dat de deelnemers veel verbinding, inspiratie en energie uit het Netwerk halen. Fijn om samen te werken, samen te leren en om je ook eens kwetsbaar op te kunnen stellen. Mooi was de gedeelde conclusie dat juist door de verschillende perspectieven we elkaar kunnen versterken. Binnen Netwerk Werkgeluk vinden bevlogen professionals elkaar die samen willen bijdragen aan het duurzaam vergroten van werkgeluk.

En verder?

Op donderdag 2 juli alweer staat er een online Mastermind op de agenda. Om samen te sparren en om van elkaar te leren. En om samen het bouwen aan werkgeluk naar een hoger plan te brengen.

Meetups en Masterminds zijn exclusief toegankelijk voor leden. Als je je vóór 1 juli aanmeldt als lid, kun je nog aansluiten bij deze Mastermind. Wil je aanhaken bij deze mooie groep mensen waarmee jij je als professional kunt versterken? En lid worden van het Netwerk Werkgeluk? Kijk dan even hier.

Meer lezen over werkgeluk?

Netwerk Werkgeluk deelt regelmatig kennis en praktijkverhalen over werkgeluk. Om professionals in staat te stellen om nog beter met werkgeluk aan de slag te kunnen in hun organisatie. Als lid van Netwerk Werkgeluk kun je deelnemen aan bijeenkomsten om elkaar te leren kennen, om van elkaar te leren en om ervaringen uit te wisselen. Wil je vaker artikelen over werkgeluk lezen en op de hoogte blijven van de activiteiten van Netwerk Werkgeluk? Meld je dan aan voor de updates: