Categorieën
Update Netwerk Werkgeluk

Laat de zijlijn maar los

‘Je kunt je soms alleen voelen als werkgelukdeskundige. Dan is het fijn om een netwerk te hebben.’ Dat zegt één van de leden van Netwerk Werkgeluk.

Was jij één van de duizend?

Misschien was jij wel één van die deelnemers aan een webinar. Ik hoop dat je genoot van de inspiratie en het gezelschap.

webinar werkgeluk

In het vorige artikel keken we terug op een jaar Netwerk Werkgeluk. Bijna duizend mensen die een van de webinars van Netwerk Werkgeluk volgden, interessante onderzoekers en inspirerende sprekers die met de leden hun kennis en ervaring deelden, maar vooral die hele mooie rode draad viel op: hoe fijn het is om samen te werken aan waar je om geeft. Want al is bouwen aan werkgeluk misschien wel het mooiste wat je kunt doen, het kan soms ook een beetje eenzaam voelen. In dit artikel kijken we vooruit: wat kan er gebeuren de komende tijd?

In de toekomst blijven we gave bijeenkomsten organiseren. Door de versoepelde coronamaatregelen kunnen we uit onze online cocon stappen en elkaar echt ontmoeten. Leren van onderzoekers die de meest actuele informatie over werkgeluk met je delen, auteurs van net gepubliceerde relevante boeken en trainers die hun ervaring delen. En natuurlijk is er ruimte om uit te wisselen, samenwerking op te zoeken en om elkaar te inspireren. Deze bijeenkomsten zijn exclusief voor leden. Op de agenda zie je wat je de komende tijd kunt verwachten.

Waarom een netwerk?

Waarom zou je je eigenlijk aansluiten bij een netwerk?

Om te beginnen: mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn. We zijn zelfs zo gebouwd, dat allerlei essentiële systemen in ons lichaam zich aanpassen aan te verwachten gevaren als we te lang alleen zijn.

Je verbonden voelen en je onderdeel van een groep voelen, daar knapt een mens van op. Vooral als het gaat om mensen die dezelfde doelen hebben als jij: dan voel je elkaars support. Dat geeft energie.

Netwerken zijn er in allerlei soorten en maten. In dit netwerk vind je gelijkgestemden om mee te sparren, uit te wisselen en om mee samen te werken. We leren en ontwikkelen samen én we hebben samen plezier. Want een Netwerk Werkgeluk zonder een beetje mentale zonneschijn, dat kan natuurlijk niet.

Alleen blijven, het hóeft niet

Als ik rondkijk tijdens activiteiten van Netwerk Werkgeluk, zie ik steeds al die glunderende gezichten. Gezichten van mensen die in gezelschap van andere werkgelukprofessionals blij worden van werken aan werkgeluk. In je uppie verdergaan: het kan wel maar het hóeft niet.

Aan de zijlijn

Je kunt natuurlijk deel blijven nemen aan de gratis activiteiten van Netwerk Werkgeluk. Maar dan sta je toch steeds een beetje aan de zijlijn.

Die zijlijn kun je ook loslaten. Er is een community voor jou beschikbaar: de groep leukste mensen van Nederland. Werkgelukprofessionals die bereid zijn om hun kennis en ervaring met jou te delen en die ook graag van jou leren, hoe groot of hoe bescheiden je ervaring tot nu toe ook is. Je bent er als professional in werkgeluk van harte welkom. Of je nou leidinggevende, adviseur, HR-professional, werkgelukdeskundige, CHO, trainer, coach of loopbaanadviseur bent, je bent er als professional in werkgeluk van harte welkom. We nodigen je uit om op het veld te stappen en mee te spelen.

Even kennismaken?

Van 16 tot en met 23 september 2021 is het weer mogelijk om lid te worden van Netwerk Werkgeluk. Laat jij de zijlijn los? Je hebt drie keuzes:

zijlijn
  1. Op de tribune mee blijven kijken en lezen: dat kan, het kost niks en misschien levert het voor jou voldoende op.
  2. Een oefenpotje meedoen: kennismaken tijdens het online rondetafelgesprek met hoe het is om samen de praktijk van werkgeluk te bespreken en met leden van het Netwerk. Een aantal leden vind je hier. Zo krijg je een beeld van hoe het is om hierbij te horen. Aanmelden kan hier nog.
  3. Meespelen met het team: lid worden van Netwerk Werkgeluk, mogelijk tot en met 23 september 17.00 uur.

Vragen?

Als je vragen hebt over het lidmaatschap, neem dan gerust even contact op via het contactformulier.

Doe wat past

Wat je ook kiest, doe vooral wat bij jou past. Je bent van harte welkom om je samen met ons verder te ontwikkelen.

Meer lezen over werkgeluk?

Netwerk Werkgeluk verbindt en versterkt professionals in werkgeluk. Daarom publiceert het Netwerk regelmatig nieuwe artikelen over actuele ontwikkelingen in werkgeluk, inspiratie, praktijkverhalen en Netwerk Werkgeluk.