Categorieën
Actueel in werkgeluk

Congres Positieve Psychologie 2020: positief werken in tijden van corona

UPDATE: HET CONGRES IS DOOR DE OPMARS VAN HET CORONAVIRUS VERPLAATST NAAR 14 OKTOBER 2021. HET THEMA IS NU “POSITIEF WERKEN NA CORONA’ EN JE VINDT ER EEN STAND VAN NETWERK WERKGELUK

‘We hebben gekozen voor een exclusievere opzet met in deze tijd uiteraard aandacht voor meer ruimte. Het vergt een enorme organisatie om het congres op een veilige manier door te laten gaan, maar we gaan het tóch doen. Want we kijken naar de toekomst en willen doorgaan met dit mooie congres.’ Dat zegt Eric Vullers, de man achter het Congres Positieve Psychologie, dat dit jaar voor de 6e keer plaatsvindt.

Congres positief werken

Op 14 oktober 2020 kun je in de Reehorst in Ede naar het congres Positief Werken in tijden van corona, een superrelevant thema voor de liefhebbers van werkgeluk. Bevlogenheid, flow, ontwikkeling en groei in organisaties: het komt allemaal voorbij. Maar wel veilig en met de gebruikelijke sterke line up van sprekers.

Sprekers

Wie ga je daar als spreker zien? Prof. dr. Arnold Bakker spreekt over de positieve psychologie van werkplezier. Prof. dr. Evangelia Demerouti spreekt over werk-privé segmentatie naar werk-privé integratie.

Verder hoor je daar bijvoorbeeld Jacqueline Boerefijn over de biologische behoeften van de mens en positief werken. Ook pionier in de positieve psychologie in Nederland Ad Bergsma (Geluksbrenger als vak), opleider Gelukkig Werken Academy Onno Hamburger (Sturen op werkgeluk tijdens corona) en organisatiepsycholoog Diederik Steeman (Teams in flow) leveren onder andere een bijdrage aan het programma. Genoeg interessante en frisse invalshoeken, veel kansen om je blik te verbreden en je kennis te vergroten.

Waardevol én coronaproof

Niet iedereen zal nu een goed gevoel hebben bij het bezoeken van een congres. Dus misschien gaat er bij het lezen van dit artikel wel een wenkbrauw bij je omhoog. Kan dat wel, moet dat wel, is dat wel verstandig?

De organisatie zorgt uiteraard voor een corona-proof opzet. Anders ten opzichte van vorige edities is dus de ruimere opzet. Wat nieuw is, is dat er gewerkt wordt met grote schermen in een ruimtelijker opgezette zaal. Door de maatregelen rondom het coronavirus is er slechts plaats voor de helft van het aantal deelnemers, vergeleken met vorige jaargangen. Niet de gebruikelijke theaterzaal en minder congresgangers dus. En ondanks de maatregelen, mag je toch een goed gevuld buffet en een interessante informatiemarkt verwachten.

Persoonlijk ben ik heel blij dat dit congres door kan gaan. Intussen ben ik een vaste bezoeker geworden. In het verleden heb ik hier veel inspiratie en nieuwe wetenschappelijke kennis opgedaan en praktische vertalingen mee naar huis (en werk) kunnen nemen.

Het congres van het Tijdschrift Positieve Psychologie is een goede gelegenheid om vakgenoten te spreken en waardevol om jezelf te ontwikkelen en te inspireren. En nee, ik heb geen financieel belang bij jouw aanmelding. Wel een ander belang: Netwerk Werkgeluk wil professionals in werkgeluk graag in staat stellen om hun werk beter te doen. Daarvoor heb je relevante en actuele kennis nodig en die vind je hier. En daarom deel ik dit congres graag met je.

Ben jij er ook bij?

Ook Netwerk Werkgeluk tref je hier met een stand. Zo kunnen we meer bekendheid geven aan het Netwerk.

Als je interesse hebt, meld je dan snel aan als deelnemer. Want het congres is naar verwachting dit jaar sneller uitverkocht door de beperkte hoeveelheid deelnemers. Maar zeker zo interessant. Voor het volledige programma raad ik je aan om op de congressite te kijken. Zie ik je daar?

Korting

Leden van het Netwerk Werkgeluk krijgen korting bij aanmelding voor dit congres.

Meer lezen over werkgeluk?

Netwerk Werkgeluk verbindt en versterkt professionals in werkgeluk. Blijf je graag op de hoogte van wat er in de wereld van werkgeluk gebeurt? Lees dan de updates van Netwerk Werkgeluk. Zo blijft je kennis up to date en kun je je laten inspireren door praktijkverhalen van andere professionals in werkgeluk.