Categorieën
Actueel in werkgeluk

Conferentie in IJsland: ga je mee?

UPDATE: DOOR DE ONTWIKKELINGEN RONDOM HET CORONAVIRUS IS EEN CONGRES IN IJSLAND BEZOEKEN NU NIET AAN DE ORDE. HOE JAMMER DIT OOK IS, GEZONDHEID GAAT VOOR.


Afgelopen week had ik de mazzel om over IJsland te vliegen. Wat een prachtig land!

En binnenkort ga ik er heen. Want eind juni wordt daar de 10e European Positive Psychology Conference georganiseerd. Het thema is ‘to create a world we want to live in‘.

Positieve psychologie en werkgeluk

Tijdens de conferentie worden interessante bijdragen beloofd over geluk, flow, betekenis, mindfulness en welbevinden onder andere op het werk. Als een van de sprekers staat bijvoorbeeld Richard Ryan aangekondigd. Hij is samen met Ed Deci de ontwikkelaar van de Zelfdeterminatietheorie. Hiervan maken al tientallen jaren veel onderzoekers en praktijkmensen gebruik die met werkgeluk bezig zijn: zij stelden vast dat verbinding, autonomie en competentie drie basisbehoeften zijn van mensen en zeer motiverend werken. Uit ervaring weet ik dat Richard Ryan een erg interessante en inspirerende spreker is. Hij vertelt enthousiast over zijn levenswerk en weet zijn grote wetenschappelijke kennis zo te vertalen dat deze ook relevant is voor mensen in de praktijk.

Combinatie met publieke gezondheid

De organisatie combineert deze conferentie met de Nordic Public Health Conference. Heel logisch eigenlijk, want IJsland heeft in hun beleid voor publieke gezondheid nadrukkelijk gebruik gemaakt van de principes en wetenschap van positieve gezondheid en positieve psychologie. Tijdens deze conferentie is er onder andere aandacht voor wat gezondheid en welbevinden bepaalt. Zeker als je in je werk ook met preventie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid bezig bent, kan de combinatie interessant zijn. Want het innovatieve gezondheidsbeleid van IJsland staat bekend om de grote effectiviteit. Een van de sprekers – Dóra Guðrún Guðmundsdóttir – is van oorsprong organisatiepsycholoog en heeft zich later gespecialiseerd in publieke gezondheid. Zij is verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het IJslandse gezondheidsbeleid en heeft een verfrissende kijk op het effectief en positief beïnvloeden van de gezondheid van grote groepen.

Voor beide conferenties staan nog veel meer internationaal vermaarde topsprekers aangekondigd. Ik verwacht dat in ieder geval de European Positive Psychology Conference erg interessant is voor leden van het Netwerk Werkgeluk. De Nordic Public Health Conference kan ook van toegevoegde waarde zijn, afhankelijk van je werk en je interesse. En als je beiden wilt combineren, geldt er een interessant combinatietarief.

Ga je mee?

Tot 15 maart geldt een early bird tarief voor de conferentie. Als je interesse hebt om mee te gaan, dan is het leuk als je dat even laat weten via LinkedIn. Dan kunnen we elkaar daar ontmoeten. En misschien samen wat leuks doen!

Meer nieuws over werkgeluk?

Wil je op de hoogte blijven van relevant nieuws over werkgeluk? Dat kan. Volg de updates van Netwerk Werkgeluk: