Categorieën
Het nut van een netwerk

Nu netwerken, kan dat wel?

Midden in de periode waarin we vooral afstand houden, geen handen schudden en bezig zijn met het allerbelangrijkste – gezond blijven – gooit Netwerk Werkgeluk de deuren open om je aan te melden als lid. Kan dat wel?

Ontmoeten?

Hoe kun je nou een netwerk oprichten als je elkaar voorlopig niet kunt ontmoeten? Daar heb ik alle vertrouwen in. Om te beginnen: ook dit gaat weer voorbij. En ik wil dat we dan klaarstaan om elkaar te ontmoeten. Dat we elkaar alvast digitaal gevonden hebben. Dat we weten wie we zijn. En dat we weten dát we er zijn: je verbonden voelen is nu misschien nog wel belangrijker dan het was.

Eerste meetup?

De eerste meetup staat gepland op 16 juni 2020. Het zou kunnen dat we die van een fysieke meetup om moeten zetten naar een digitale meetup. Dan houden we die eerste echte ontmoeting gewoon tegoed. En gaan we er digitaal een zinvolle en waardevolle opening van het Netwerk Werkgeluk met elkaar van maken.

Is werkgeluk nog wel relevant in een crisis?

Op dit moment gaat het bijvoorbeeld in de zorg niet zozeer om duurzame inzetbaarheid maar om inzetbaarheid. Alle zeilen bij, we trekken alles uit de kast om op volle kracht te kunnen draaien. En dit is geen sprint maar een marathon. En die marathon moeten we wel volhouden. Ook mensen die nu ineens op andere plekken in hun organisatie ingezet worden, omdat de nood aan de man is, kunnen dat best een korte tijd doen en volhouden. Maar wat als dat langer duurt en je je ‘gewone’ werk gaat missen? Ook zie ik na een week al veel thuiswerkers die hun collega’s missen, leidinggevenden zoeken naar hoe ze met hun medewerkers in contact blijven. En hoe managen al die thuiswerkers met kinderen om zich heen hun energie? Als we een kantoortuin al afleidend vinden, wat doet het dan wel niet met je concentratie en energie als je peuter naast je zit terwijl jij werkt?

Wat kan wél?

Wat er wel kan? Heel veel! We kunnen elkaar online ontmoeten. We kunnen alvast onze kennis vergroten door de online toegang tot de tijdschriften én de archieven hiervan, dat hoort ook bij het lidmaatschap van Netwerk Werkgeluk. En we kunnen onze ervaringen delen over deze wonderlijke tijd van thuiswerken en grote werkdruk voor sommige beroepsgroepen. Laten we samen deze bijzondere periode gebruiken om veel van elkaar te leren.

Welkom!

Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij Netwerk Werkgeluk. Kijk even bij de informatie over het lidmaatschap.