Categorieën
Inspiratie

Het werkgeluk van Amalia

‘Ik hoop op een dag misschien een goede koningin te worden.’ Dat zei kroonprinses Amalia bij een interview ter gelegenheid van haar 18e verjaardag.

Wat krijgt deze jonge vrouw bijzonder werk, ooit, later. Zou zij dat met plezier gaan doen?

Ontwikkeling

oranje ballonnen

‘Om mijn taak te kunnen vervullen en mij in te zetten voor het koninkrijk, zal ik nog veel moeten leren.’

Je ontwikkelen kan een grote bron van werkgeluk zijn. Zeker als je je sterke kanten kunt ontwikkelen en inzetten. Het koningschap wil zij op haar eigen, persoonlijke manier invullen. Zij ziet dat bij de twee voorbeelden die zij heeft: haar vader en haar grootmoeder. Daarover zegt ze: ‘Wat mij enorm raakt (…), is de dienstbaarheid en de toewijding die zij aan het ambt hebben. Dat is ook iets wat ik mee ga nemen in de toekomst. Maar vooral ook groeien en een eigen persoonlijke invulling eraan geven.’

Werkgeluk van Amalia

Een koningin waar het plezier in wat zij doet van af spat, dat is een mooi boegbeeld voor werkgeluk. Zullen we duimen dat deze jonge vrouw de tijd en de gelegenheid krijgt om zich te ontwikkelen op een manier die bij haar past?

Meer lezen over werkgeluk?

Netwerk Werkgeluk verbindt en versterkt professionals in werkgeluk. Daarom publiceert het Netwerk regelmatig nieuwe artikelen over actuele ontwikkelingen in werkgeluk, inspiratie, praktijkverhalen en Netwerk Werkgeluk.