Categorieën
Update Netwerk Werkgeluk

2021, wat moeten we nou met jou?

24 Roze koeken kochten we die zaterdag in maart. Want dinsdag moest er getrakteerd worden voor zijn 11e verjaardag. De dag nadat we koeken kochten, ging Nederland op slot.

Wachten of actie?

De scholen gingen dicht. Dus daar zaten we, samen op de bank met 24 roze koeken. En precies op zijn verjaardag kon je je voor het eerst aanmelden als lid van Netwerk Werkgeluk. Daar had ik sinds november voorbereidingen voor getroffen. Maar zou iemand dat nou nog willen? Ik besloot om niet af te wachten maar om er gewoon voor te gaan. En het lukte.

‘We have lift-off’

Binnen een paar minuten nadat de aanmelding open ging, had het eerste lid zich aangemeld. En het Netwerk bleef groeien. Nu Netwerk Werkgeluk driekwart jaar bestaat, lijkt het wel alsof de behoefte om andere werkgelukprofessionals te leren kennen sterker is dan ooit. En de behoefte om je kennis van werkgeluk actueel te houden, te delen en te versterken, is noodzakelijker geworden in veel sectoren.

Er staan nu zo’n 100 artikelen over werkgeluk op deze site. Duizenden geïnteresseerden lezen ze, delen ze en gebruiken ze. De leden van het Netwerk woonden dit jaar webinars, meetups en masterminds bij, waar ze van deskundigen en van elkaar leerden.

Fantastisch ook dat kenners van werkgeluk hun actuele kennis, informatie en onderzoeksgegevens over werkgeluk met de leden deelden. Zo waren Onno Hamburger, Fennande van der Meulen, Yrenee Koen en Seline van Keulen, Martha Buning en Robin van der Meulen te gast. Zij spraken onder andere over werkgeluk, amplitie, online leidinggeven, werkgeluk en thuiswerken. En geweldig dat leden hun praktijkverhalen met elkaar delen, zodat we kunnen leren van elkaars ervaring. Leden van het Netwerk Marcha Ringsma, Milou Knippen en Annemieke Mintjes deelden hun praktijkervaring met werkgeluk. Alles online, maar daarom niet minder verbindend.

En wat doen we met 2021?

Voor volgend jaar staan er hele mooie plannen op de agenda. Nog meer inspirerende meetups en masterminds voor de leden van Netwerk Werkgeluk, met extra’s als de actualiteit daar om vraagt. De activiteiten voor niet-leden breiden we uit: webinars voor wie kennis wil maken met het Netwerk, een congres in oktober waar het Netwerk zich laat zien, activiteiten in het kader van de Dutch Happiness Week en de Week van het Werkgeluk: het komt er allemaal aan. En er zij nog een paar gave nieuwe activiteiten en samenwerkingen in ontwikkeling die ik nog niet verklap.

Ja, 2021…

Er komt een moment dat de lucht klaart, dat de dagcijfers weekcijfers worden en dat we op dinsdagavond geen personferenties meer hebben.

Voor nu hebben we ons aangepast aan wat mogelijk is en dat blijven we doen. Aan 2021 moeten we zelf kleur geven. Wendbaar en flexibel blijven, dat zal nog wel even het devies zijn. Netwerk Werkgeluk blijft professionals in werkgeluk verbinden en versterken. Ook in 2021, ook als alles onvoorspelbaar lijkt.

Omdat het belangrijk is om op je werk lekker in je vel te zitten, het beste uit jezelf te halen en je talenten te benutten. Dat is goed voor medewerkers én goed voor de organisaties waar zij werken. En maakt de wereld een beetje mooier. Daar wil Netwerk Werkgeluk graag een bijdrage aan leveren.

Netwerk Werkgeluk wenst je een veerkrachtig 2021

Trouwens, de roze koeken zijn opgekomen, hoor. Het was even een klusje om ze allemaal op te eten, maar we hadden het er graag voor over 😉

Meer lezen over werkgeluk?

Netwerk Werkgeluk verbindt en versterkt professionals in werkgeluk. Daarom publiceert het Netwerk regelmatig nieuwe artikelen over actuele ontwikkelingen in werkgeluk, inspiratie, praktijkverhalen en Netwerk Werkgeluk.